fbpx

S-a pus temelia zborurilor directe spre Statele Unite: Republica Moldova a semnat un acord cu SUA

Republica Moldova și SUA vor avea, în premieră, un Acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost semnat joi, 18 mai, de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și Richard Verma, vice-secretar de stat pentru Management și Resurse.

Prin semnarea Acordului se urmărește crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare. La fel, sunt create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, dar și pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

În același timp, crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice semnificative pentru Republica Moldova, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă – se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Articole asemănătoare

Back to top button