fbpx

România pune din nou umărul! Republica Moldova a recepționat 100.000 de teste antigen pentru depistarea COVID-19

Republica Moldova a recepționat 100.000 de teste antigen pentru depistarea COVID-19. Dispozitivele ne-au fost oferite de autoritățile din România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică le-au recepționat vineri seara. „Avem jumătate de milion de vaccin primit de la poporul român. Ține minte toate ajutoarele. Acest lot este important pentru noi. Avem nevoie să testăm la timp, să izolăm oamenii”, afirmă ministra Sănătății, Ala Nemerenco, făcând apel la solidaritate.

La rândul său ambasadorul României, Daniel Ioniță, a punctat că „acest transport consistent sosește la câteva zile după ce Republica Moldova a trecut de două aniversări foarte frumoase. Cu acest prilej, poporul român vă face un cadou care va ajuta să fiți mai sănătoși”. Diplomatul a sugerat că doar prin imunizare și comportament responsabil se va reuși depășirea pandemiei.

Potrivit Alei Nemerenco, testele vor fi transmise inclusiv ambulanțele. Așadar, echipajele medicale, la suspecție, vor putea testa persoanele care prezintă simptome.

Foto: MSMPS

Anterior România a donat jumătate de milion de doze de vaccin contra COVID-19 Republicii Moldova. De asemenea, de la debutul pandemiei țara noastră a beneficiat de ajutor umanitar valoarea căruia se ridică la milioane de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button