fbpx

Riscă 10 ani de pușcărie, după ce ar fi luat patru mii de lei mită: Doi inspectori vamali, reținuți de oamenii legii

Ar fi pretins şi primit mită, în exerciţiul funcţiei, de la un bărbat care importa de peste hotare un automobil. Este vorba despre doi inspectori vamali, care au fost, în cele din urmă, reținuți de oamenii legii. Potrivit datelor preliminare, inspectorii ar fi pretins 100 de euro şi 2.000 de lei pentru a include în actele de devamare a autoturismului taxa minimă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, în intervalul de timp 15.30-17.00, inspectorii vamali ar fi cerut de la persoana, care însoţea autoturismul de model Ford Transit, 100 de euro pentru a include în actele vamale costul minim pentru devamare şi încă 2.000 de lei pentru a înregistra maşina pe numele altui bărbat care, la momentul întocmirii documentelor, nu era prezent la faţa locului.

Prin urmare, acţiunile celor doi inspectori sunt calificate drept corupere pasivă, comisă în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

În seara zilei de 23 martie, inspectorii au fost escortaţi la sediul DGT Nord a CNA, pentru audieri, după care au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button