fbpx

Reținut, audiat și eliberat: Nistor Grozavu figurează într-un dosar privind înstrăinarea ilegală a terenurilor publice

Vineri, 20 septembrie 2019, sub conducerea Procuraturii mun. Chişinău, au fost documentate mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum și exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratură, acestea sunt angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chișinău, iar printre ele se numără și un fost viceprimar. În urma măsurilor desfășurate, fostul viceprimar și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei au fost reținuți pentru 72 de ore.

În rezultatul audierii, ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, fără ca să fie identificate temeiuri că aceștia vor împiedica efectuarea investigației. Din acest motiv a fost luată decizia de eliberare a lor. Acestora le-a fost aplicată măsura de nepărăsire, fiind obligați de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală. Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit și un angajat din cadrul Primăriei Chișinău, care la momentul comiterii infracțiunii deținea funcția de șef interimar de secție.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei. În continuare, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie, iar oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele faptei și să identifice toate persoanele implicate.

Precizăm că, pe 9 septembrie, în cadrul acestor cauze penale au fost efectuate 21 de  percheziții la sediul Primăriei Chișinău, în oficiile, automobilele și la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale. Astfel, în cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracțională de înstrăinare a unor terenuri publice.

Articole asemănătoare

Back to top button