fbpx

Republica Moldova va avea un nou Cod Vamal. Când intră în vigoare modificările legislative?

Republica Moldova va avea un nou Cod Vamal. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de marți, proiectul înaintat în acest sens în lectură finală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023. Conform Serviciului de presă a Parlamentului, adoptarea modificărilor derivă din necesitatea executării angajamentelor asumate de țara noastră, prin semnarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Noul Cod vamal vine să sistematizeze legislația vamală a țării noastre, care cuprinde actualul Cod vamal, Legea cu privire la tariful vamal și Legea cu privire la introducerea și scoaterea bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice. Acesta conține 11 titluri, fiecare fiind împărțit în capitole, iar acestea – în secțiuni.

De remarcat că primul Cod vamal a fost adoptat în anul 1993, în 2000 a fost modificat cu unul nou, fiind adoptată Legea privind serviciul în organele vamale. Conform autorilor proiectului, evoluțiile economice naționale și internaționale, concurența pe plan extern au determinat necesitatea unor noi concepte vamale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button