fbpx

Reguli noi pentru depunerea cererilor de redobândire a cetățeniei române. Iată actele necesare

Autoritatea Națională pentru Cetățenie a dispus eliminarea cerinței ca o parte din declarațiile necesare pentru acordarea/redobândirea cetățeniei române să fie încheiate în formă autentică, începând cu 16 august. Astfel, urmează ca aceste declarații să fie incluse în cererile tip privind cetățenia română, se arată într-un comunicat al autorității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Începând cu luna august, pentru cererile privind cetățenia română  nu va mai fi necesară încheierea în formă autentică, la notarii publici sau la misiunile diplomatice/oficiile consulare, a următoarelor declarații ale petenților.

  • declaraţia pe proprie răspundere din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
  • declarația pe proprie răspundere din care să rezulte dacă doreşte dobândirea cetăţeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România;
  • declarația pe proprie răspundere din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de dobândire a cetăţeniei române.

De asemenea, începând cu 16 august, pentru cererile privind cetățenia română  nu va mai fi necesară încheierea în formă autentică, la notarii publici sau la misiunile diplomatice/oficiile consulare, a declarației pe proprie răspundere a părintelui/părinților minorului, din care să rezulte că nu a/au solicitat transcrierea certificatului de naștere al minorului la autoritățile competente.

În cazul în care, începând cu 16 august curent, petenții vor prezenta declarații în formă autentică privitoare la aspectele menționate mai sus, acestea vor fi luate în considerare, putând fi incluse în dosarul de cetățenie.

Articole asemănătoare

Back to top button