fbpx

Reacția Serviciului de Securitate al Ucrainei privind răpirea ex-judecătorului Ceaus

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) nu comentează evenimentele care au loc pe teritoriul altor state. Este reacția instituției de la Kiev cu privire la cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, ce a ar fi avut loc luni, 5 aprilie, în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ukrinform.ua, acest răspuns a fost oferit sursei de către ofițerul de presă al SBU, Artiom Dehtearenko

SBU nu comentează evenimentele care au loc pe teritorul altor state. Nu există nicio o procedură împotriva domnului Ceaus”, a spus acesta.

SUrsa notează că nici serviciul ucrainean de grăniceni nu a comentat despre o posibilă trecere a frontierei ucrainene a lui Nicolai Ceaus, făcând trimitere la date cu caracter personal.

Vezi și: video | Un microbuz, un Mercedes negru și câțiva bărbați. A fost publicată o înregistrare care ar arăta răpirea judecătorului Ceaus

Amintim că, luni dimineața, Maia Sandu a cerut acțiuni imediate de la Ministerul de Interne (MAI) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) după dispariția ucraineanului. Sâmbătă, avocatul lui, Iulian Balan, a anunțat despre posibila răpire.

Judecătorul ucrainean se află pe teritoriul Republicii Moldova din 2016, după ce a fost acuzat de autoritățile ucrainene de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari. Acesta a cerut să îi fie acordat azil politic, însă cererea a fost refuzată.

Vezi și: MAI oferă noi detalii despre răpirea lui Ceaus: Poliția a fost alertată la o oră după incident

În țara vecină, Ceaus este acuzat de corupție. Ofițerii au găsit în grădina lui valută îngropată în borcane, însă acesta a părăsit Ucraina până a fi reținut și a fost anunțat în căutare internațională, ca mai târziu să fie identificat la Chișinău.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button