fbpx

Reacția Procuraturii Generale la acuzația avocatului lui Alexandr Stoianoglo, precum că nu a fost lăsat să discute confidențial cu clientul său

Procuratura Generală (PG) a venit cu o reacție la afirmația lui Vasile Gafton, avocatul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care l-a acuzat pe procurorul de caz, Victor Furtună, că nu a permis mascaților SIS să iasă din biroul unde avea loc ședința de judecată pentru a discuta informații confidențiale cu clientul său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu referire la pretinsa încălcare a dreptului învinuitului la întrevedere confidențială cu apărătorii săi, în opinia procurorului de caz, evenimentele au fost redate fragmentar de către partea apărării și nu reflectă pe deplin consecutivitatea acestora.

Procurorul de caz nu gestionează locația instanței de judecată și nu dispune de posibilitatea punerii la dispoziția părții apărării a spațiului în incinta acestui edificiu pentru întrevederi cu învinuitul din momentul imediat al solicitării. Cu toate acestea, pe parcursul examinării demersului de aplicare a măsurii preventive, în sediul instanței de judecată, învinuitului i-a fost acordată posibilitatea de a se întrevedea confidențial cu apărătorii săi timp de aproximativ trei ore”, se arată în mesajul PG.

Potrivit instituției, activitatea de urmărire penală se desfășoară în condiții de confidențialitate, ceea ce nu permite implicarea procuraturii în dezbateri publice asupra investigațiilor și probatoriului acumulat, iar procesul judiciar nu se substituie dezbaterilor din arealul mediatic.

Citește și: Au fost patru capete de acuzare, acum sunt cinci „extrem de grave”. Procurorul pe cazul lui Stoianoglo explică necesitatea arestului

ZUGO precizează că pe numele lui Stoianoglo a fost remis un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button