fbpx

Reacția Primăriei după ce Poliția a spus că nu mai face față protestatarilor agresivi din centrul capitalei: Să aplice sancțiuni

Primăria Municipiului Chișinău recomandă autorităților centrale „să se conducă de practica internațională și să acționeze în conformitate cu legislația”. Declarația a fost făcută de Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a edilului capitalei, Ion Ceban, după ce Poliția a spus că nu mai face față protestatarilor agresivi din centrul capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este de competența poliției și a altor organe de drept să asigure ordinea publică și securitatea publică, iar în anumite circumstanțe, în caz de necesitate, să aplice sancțiuni. Serviciile municipale au asigurat și vor asigura conform competențelor salubrizarea spațiilor verzi și a celor publice.

Deocamdată se încearcă prin diverse metode de a impune Primăria capitalei să sisteze sau să interzică protestul din fața Parlamentului și Președinției.

La Primăria Chișinău au fost organizate mai multe ședințe unde au fost întrunite toate părțile implicate și responsabile, unde s-a adus la cunoștință despre obligațiunile organizatorului care trebuie să acționeze în cadrul legal”, a comunicat Natalia Ixari.

Amintim că, potrivit Poliției, participanții la protestul din centrul capitalei ar fi atacat forțele de ordine cu diferite obiecte, iar atunci când au fost somați, ar fi refuzat să se conformeze cerințelor.

Articole asemănătoare

Back to top button