fbpx

Reacția Kremlinului, după decizia Comisiei de a accepta candidatura Ucrainei și a R. Moldova la UE: „Necesită atenția noastră sporită”

Kremlinul a reacționat, vineri, 17 iunie, după anunțul Comisiei Europene care a recomandat acceptarea candidaturii Ucrainei și a Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană. „Necesită atenția noastră sporită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timpul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia urmărește îndeaproape eforturile Ucrainei de a deveni membru al UE.

Peskov a spus că problema „necesită atenția noastră sporită, pentru că suntem cu toții conștienți de intensificarea discuțiilor în Europa pe tema consolidării componentei de apărare a UE”.

„Sunt diverse transformări pe care le urmărim foarte atent”, a mai spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului le-a mai spus reporterilor că scopul „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina a continuat să fie „salvarea” populației din regiunea estică Donbas de ceea ce el a numit „atacuri barbare” ale forțelor Kievului.

Rusia este în contact cu Turcia în ceea ce privește exportul de cereale din Ucraina, dar există o mulțime de incertitudini din partea ucraineană, a mai adăugat Peskov, potrivit The Guardian.

Articole asemănătoare

Back to top button