fbpx

Raportul de activitate al CNA pentru anul 2021, prezentat în plenul Parlamentului. Concluziile documentului

În cadrul ședinței plenare de joi, 21 iulie, deputații au audiat raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru anul 2021. Informația a fost prezentată de directorul instituției, Iulian Rusu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În anul 2021, ofițerii de investigații ai CNA au depistat 743 de infracțiuni, care țin de coruperea pasivă, traficul de influență, coruperea activă, escrocheria, abuzul de putere sau abuzul de serviciu. De asemenea, Iulian Rusu a menționat instituțiile și organizațiile în care au fost depistate cele mai multe cazuri de corupție.

Raportul conține și informații despre activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI). Pe parcursul anului 2021, ARBI a aplicat sechestre pe 865 de bunuri, în valoare totală de 736.198.779 lei, dintre care aproape 70 la sută le revine bunurilor identificate în calitate de beneficiar efectiv.

Printre prioritățile pentru anul curent sunt ajustarea cadrului legal și instituțional la standardele internaționale, prevenirea și combaterea corupției în gestionarea fondurilor externe și în achizițiile publice centralizate în sănătate.

Articole asemănătoare

Back to top button