fbpx

Rămas singur în mașina poliției, a pornit cu cătușele la mâini spre Chișinău. Isprava unui șofer, reținut la Strășeni

Un echipaj de poliție a fost deposedat de mașina de serviciu, după ce un șofer, presupus a fi în stare de ebrietate, a condus vehiculul cu cătușele la mâini. Automobilul a fost abandonat în preajma orașului Stăuceni. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția anunță că totul s-a întâmplat acum o săptămână, pe 6 decembrie, în jurul orei 22.30. Polițiștii au intervenit în regiunea satului Rădeni, din raionul Strășeni, după ce au fost informați că un conducătorul auto ar conduce o mașină de model Volkswagen, fiind în stare de ebrietate. Alți șoferi l-ar fi stopat până la intervenția oamenilor legii. La scurt timp, echipajul IP Străşeni a intervenit cu automobilul de serviciu Dacia Duster.

Ca urmare a cercetării automobilului stopat, polițiștii au constatat că în mașină se aflau doi bărbați, unul la volan şi altul pe bancheta pasagerului din faţă, ambii fiind vizibil în stare de ebrietate.

Oamenii legii au solicitat șoferului să prezinte actele, iar acesta a refuzat, manifestând un comportament agresiv, intrând în conflict cu ceilalți conducători auto.

Bărbatul a fost încătușat și urcat în automobilul de serviciu, pe bancheta din spate, iar ușile au fost blocate.

Cât timp oamenii legii chestionau martorii, bărbatul a trecut pe bancheta şoferului și a pornit la volanul mașinii cu girofar spre Chişinău.

Mai târziu mașina a fost găsită abandonată în preajma orașului Stăuceni, iarfăptașul s-a dovedit a fi prin apropiere.

Acesta a fost estorcat la IP Străşeni pentru documentare. Ulterior s-a dovedit că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, originar din comuna Ciorescu, într-adevăr a consumat alcool.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală, bărbatul fiind reținut pentru 72 ore. Totuși, la 9 decembrie el a fost eliberat prin ordonanța procurorului în Procuratura raionului Strășeni din motivul că infracțiunea incriminată face parte din categoria infracțiunilor mai puțin grave. Pentru că bărbatul a refuzat de a fi supus testării alcooscopice, a fost pornită încă o cauza penală.

Polițiștii spun că automobilul de serviciu de model Dacia Duster nu a fost deteriorat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button