fbpx

„Puteți fi amendați”. Zeci de agenți constatatori vor veghea menținerea curățeniei în Chișinău

Cei care vor face murdării în spațiul public pe teritoriul orașului vor fi amendați. Avertizarea vine după municipalitatea a decis că în Preturile din Chișinău va fi instituită o nouă structură și vor fi angajaţi câte cinci agenţi constatatori (excepție sectorul Botanica, care va avea șapte pentru că este cel mai mare sector din capitală).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Agenții constatatori vor avea competenţe de a verifica cum sunt respectate normele ce ţin de salubrizarea şi asigurarea curăţeniei în Chişinău”, a anunțat edilul Ion Ceban.

„Am aprobat Regulamentul cu privire la salubrizare și menținerea curățeniei, dar nu aveam persoane competente în cadrul preturilor care ar monitoriza și întocmi procesele verbale în teren. Acum însă agenţii constatatori vor avea posibilitatea să monitorizeze fiecare sector separat, să acumuleze materiale şi să intervină prompt în cazul nerespectării sau admiterii ilegalităţilor de către persoanele fizice şi cele juridice din capitală și să întocmească procese verbale”, a precizat acesta.

„Păstrați curățenia, puteți fi amendați!”, a menționat primarul.

Precizăm că, potrivit art. 181 al Codului Contravențional, încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administraţiei publice locale, a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale, se sancţionează cu amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button