fbpx

PSRM condamnă actuala guvernare: „Moldova este în prag să înghețe din cauza PAS”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) acuză actuala guvernare de iresponsabilitate, după ce Gazprom a amenințat că ar putea sista livrările de gaz către Republica Moldova în termen de 48 de ore, din motiv că facturile nu au fost achitate în termenul stabilit anterior.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Iresponsabilitatea dată este egală cu o crimă față de propriul popor. Asta pentru că actuala guvernare a știut foarte bine ce document a semnat cu “Gazprom”, care sunt obligațiunile țării noastre asumate prin semnătura pusă de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și ce acțiuni trebuie întreprinse ca să nu ajungem într-o situație în care Moldova poate rămâne fără gaz rusesc. Existența acestor condiții și a datoriei curente de peste 74 de milioane USD au fost recunoscute, astăzi, chiar de către Andrei Spînu, fără să explice și inacțiunea actualei guvernări în raport cu problema creată”, se arată în mesajul formațiunii politice.

De asemenea, PSRM declară că guvernarea a fost avertizată din timp de Moldovagaz, dar „nu a mișscat un deget pentru a identifica o soluție”.

„Subliniem că Guvernul a fost avertizat la începutul lunii noiembrie de conducerea S.A. Moldovagaz, care a explicat că e nevoie de a identifica o soluție rapidă pentru achitarea plăților curente, în contextul existenței unei diferențe mari la prețul de import. Este greu de înțeles, în condițiile în care s-a știut despre existența acestor probleme, de ce Guvernul nu a mișcat din deget pentru a identifica o soluție”, susține PSRM.

Amintim că „Moldovagaz” a confirmat că Gazprom ar putea sista furnizarea gazului către Republica Moldova în termen de 48 de ore, din cauza datoriilor acumulate de țara noastră. Acesta a relatat că este vorba despre achitarea pentru luna octombrie și o jumătate din luna curentă.

Ulterior, Andrei Spînu a afirmat că Guvernul este în discuții referitor la notificarea emisă de Gazprom, privind sistarea livrării gazelor naturale în caz de neachitare a datoriei de peste 74 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button