fbpx

Protest pe șantier. Muncitorii care repară drumul Ungheni-Chișinău nu și-ar fi primit salariile de jumătate de an

Mai mulți muncitori care lucrează la reparația drumului Ungheni-Chișinău spun că nu și-au primit salariile de jumătate de an, așa că au anunțat grevă. Lucrătorii protestează încă de sâmbătă, iar de atunci nimeni nu a a venit cu vreun răspuns care să explice situația.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, muncitorii sunt îngrijorați că nu își vor primi, în general, lefurile, întrucât angajatorul are datorii enorme față de furnizorii de materiale de construcții și alte companii.

„De sâmbătă suntem în grevă. Am făcut un demers către administrația companiei și am anunțat șefii de șantier. Am fost, luni, la Direcția care monitorizează raporturile de muncă în raionul Ungheni. Nu am putut să vorbim cu nimeni, sunt în concediu. Marți, intenționăm să mergem la Chișinău, la Inspectoratul General al Muncii. Nu știm ce să mai facem, nu mai putem să lucrăm în asemenea condiții”, a declarat un muncitor care a solicitat anonimatul, pentru anticoruptie.md.

Centrul de Investigații Jurnalistice a solicitat detalii despre contractele privind construcția acestui drum de la Administrația de Stat a Drumurilor, însă o angajată a acestei structuri a spus că nu știe nimic despre aceste probleme și că licitația a fost câștigată de o companie europeană.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat, în luna mai, că lucrările de reparație a drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni erau realizate în proporție de 60%.

„Deși aceste companii sunt penalizate, continuăm să lucrăm cu ele, pentru că în caz contrar ar dura mai mult procesul de relicitare”, declara atunci fostul ministru al Economiei, Chiril Gaburici.

Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare – sfârșitul anului 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button