fbpx

Protest de amploare anunțat de Partidul ȘOR la Curtea de Apel Chișinău: S-au întețit derapajele guvernării de la normele democratice

Partidul ȘOR îndeamnă cetățenii să protesteze marți, 10 martie, la Curtea de Apel împotriva cererii CEC de a exclude candidatul formațiunii în circumscripția Hîncești. Potrivit unui comunicat de presă emis de formațiune, instanța ar fi invocat pretinse încălcări ale legislației electorale, iar reprezentanții Partidului Șor califică decizia CEC ca fiind una politică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În apelul formațiunii se menționează că derapajele guvernării de la normele democratice s-au întețit în ultima perioadă, iar Republica Moldova se transformă într-o feudă condusă de un baron cu numele Igor Dodon.

Formațiunea politică menționează că presiunile guvernării asupra opoziției politice devin tot mai vizibile, aceste încercări fiind începutul unui scenariu de fraudare a alegerilor prezidențiale din acest an.

„Este și mai îngrijorător faptul că aceste încălcări flagrante au loc în preajma alegerilor anticipate, existând riscul ca acesta să fie doar începutul unui scenariu de fraudare a rezultatelor scrutinului prezidențial”, se arată în apelul citat.

Partidul „ȘOR” îndeamnă cetățenii, societatea civilă și reprezentanții tuturor forțelor politice democratice să se alăture la protest. Acțiunea va avea loc la 10 martie, începând cu ora 10:00, la sediul Curții de Apel Chișinău din str. Teilor nr.4.

Amintim că, săptămâna trecută, CEC a adoptat o decizie contradictorie în care cere Curții de Apel Chișinău să-l elimine pe Vitalie Balinschi din cursa electorală, invocând pretinse încălcări ale legislației electorale. Partidul „ȘOR” a calificat decizia CEC ca fiind una ilegală, abuzivă și politică, fiind luată în interesul candidatului PSRM.

Articole asemănătoare

Back to top button