fbpx

Propunere în Parlament: Statul să compenseze cheltuielile pentru electricitate consumatorilor casnici în perioada stării de urgență

Statul să achite facturile consumatorilor casnici la electricitate în perioada stării de urgență – această propunere este înaintată Legislativ de către un grup de deputați socialiști. Anunțul a fost făcut de parlamentarul Petru Burduja.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa vizează peste 1,2 milioane de cetățeni. Chiar dacă propunerea vizează starea de urgență, instituită în aprilie, suma va fi calculată pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile februarie și martie.

„Mulți cetățeni și-au pierdut locul de muncă, au capacități restrânse de achitare a serviciilor, inclusiv pentru energia electrică. De aceea, credem că această inițiativă va veni în susținerea lor”, afirmă deputatul.

În acest scop, statul ar urma să cheltuie circa 533 de milioane de lei. Socialiștii consideră că aceste resurse pot fi găsite după reducerea cheltuielilor pentru întreținerea organizațiilor și structurilor de stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button