fbpx

Procurorii au pus sechestru pe două aeronave Air Moldova, mai multe automobile, dar și imobile. Bunurile valorează peste 600 de milioane de lei

În această săptămână, Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale şi Procuratura Anticorupţie au aplicat sechestru pe mai multe bunuri care aparțin Air Moldova. Valoarea lor depășește 600 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari în cadrul procesului de privatizare a companiei. În fapt, este vorba despre un șir de tranzacții fictive, care ar fi condus la privatizarea companiei aeriene vizate. Prin urmare, aplicarea sechestrului are drept scop evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii.

Potrivit unui comunicat emis de CNA, printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar şi două aeronave. Totodată, autoritățile precizează că recent s-a mai aplicat un sechestru în valoare de peste 300 de milioane de lei și pe capitalul statutar al companiei.

CNA menționează că activitatea economică a Air Moldova nu este afectată de acţiunile procesual-penale întreprinse.

Articole asemănătoare

Back to top button