fbpx

Procurorii anticorupție cer prelungirea mandatului de arest la domiciliu al lui Dodon

Procurorii anticorupție au înaintat demers la prelungirea mandatului de arest la domiciliu emis în privința ex-Președintelui Republicii Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura Anticorupție informează că, ieri,16 august 2022, a fost înregistrat demersul la prelungirea mandatului de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, emis în privința ex-Președintelui Republicii Moldova.

Motivele care au stat la baza înaintării demersului de către procurorii anticorupție sunt determinate de existența în continuare a riscului împiedicării bunei desfășurări a urmăririi penale, riscului distrugerii probelor și influențării martorilor prin determinarea unor persoane de a da declarații mincinoase și riscul eschivării de la răspundere penală.

În susținerea riscurilor invocate, procurorii au prezentat probe noi, administrate recent la 08 și 10 august 2022, precum și administrate anterior la 21 iunie 2022, care în colaborare cu rezultatele măsurilor speciale de investigații, confirmă temeinicia riscurilor invocate.

Examinarea demersului procurorilor anticorupție este planificată pentru data de 18 august 2022, începând cu ora 10:00, în incinta Judecătoriei Chișinău, Ciocana.

Având în vedere unele declarații apărute în spațiul public, aferent citării fostului șef de stat la 16 august 2022 la Procuratura Anticorupție, Igor Dodon nu a fost citat pentru a i se înmâna demersul la prelungirea mandatului de arest la domiciliu. Astfel, a fost citat de către ofițerul de urmărire penală pentru a participa la alte acțiuni de urmărire penală.

Articole asemănătoare

Back to top button