fbpx

Procuratura Generală a dispus citarea lui Rizea pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi

Procuratura Generală a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați.
Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie Luncașu au fost clasate din lipsa faptului vreunei infracțiuni, iar urmărirea penală în cazul Salemi a fost suspendată în temeiul art.2871 CPP, nefiind identificată persoana care poate fi pusă sub învinuire, Procuratura Generală a dispus subdiviziunilor care gestionează aceste lucrări, să organizeze reluarea urmăririi penale.
Prin urmare, pentru valorificarea celor declarate de Rizea, procurorii responsabili urmează să-l citeze și să-l audieze în calitate de martor pentru a putea ulterior verifica informațiile prezentate prin acțiuni procesual-penale, menite să confirme sau să infirme faptul asasinatelor.

Procuratura va informa suplimentar despre măsurile întreprinse în consecință.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion Butmalai – Pe 9 decembrie 2014, în jurul orei 12:00, Ion Butmalai a fost găsit de către soția sa împușcat mortal, în piept, din propria armă deținută legal, în garajul domiciliului său din Cahul. Se cunoaște că ar fi lăsat în urmă un bilet de adio datat din 9 decembrie 2014, ora 8:50, în care îi învinuiește în moartea sa pe Vlad Filat, Vlad Plahotniuc, Valeriu Streleț, Liliana Palihovici, Vadim Pistrinciuc, Victor Roșca.

Iurie Luncașu – Informația despre faptul că omul de afaceri Iurii Luncașu a decedat în seara zilei de 17 august a apărut în presă duminică dimineața, pe 18 august. Babin Boris, șoferul lui Iurii Luncașu, ar fi declarat oamenilor legii că la în seara aceleiași zile, la ora 19.00, ar fi fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută, la aer curat.

Șoferul ar fi mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu i-ar fi cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: „Căsuța albă am cumpărat în 2017. Am fost investitor”. Ulterior, potrivit declarațiilor șoferului, Iurii Luncașu ar fi ieșit din automobil comunicându-i șoferului că vrea să răsufle aer curat, iar după câteva clipe s-ar fi împușcat în regiunea capului cu propriul pistol.

Saro Salemi – Cetăţeanul italian – om de afaceri și cântăreț cunoscut – a fost găsit spânzurat pe 25 septembrie 2013, într-o pădure din sectorul Buiucani al capitalei. Ba mai mult, cu două zile înainte de tragedie, mașina iubitei sale a fost incendiată.

Articole asemănătoare

Back to top button