fbpx

Procesul de alimentație s-a schimbat la grădinițele din capitală. Copii vor beneficia de meniu unic

De la începutul anului 2021, în grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor. Acesta presupune livrarea către instituțiile de educație timpurie a produselor de aceeași calitate, origine și la același preț.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aplicarea meniului unic în grădinițe va contribui la creșterea eficienței achizițiilor publice și utilizarea optimă a mijloacelor financiare. Totodată, periodic, administrația publică locală din Chișinău convoacă responsabilii responsabili pentru a soluționa problemele de organizare care apar în procesul asigurării alimentației preșcolarilor.

În același timp, Direcția generală educație, tineret și sport a elaborat un proiect de Regulament care stabilește modul de executare și monitorizare a contractelor de achiziții publice a produselor alimentare destinate alimentației copiilor din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău, pentru facilitarea procedurilor și monitorizarea contractelor de achiziții, precum și modalității de executare a acestora.

Până pe 28 ianuarie, manageri instituții lor preșcolare vor sesiza printr-un chestionar online toate neregulile și dificultățile întâmpinate în procesului de implementare a meniului unic, care  urmează a fi sintetizate și soluționate de municipalitate, în comun cu agenții economici, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button