fbpx

Primăria Chișinău, obligată să compenseze unei companii imobiliare 17 milioane de lei. Dosarul este revizuit la Curtea de Apel

Primăria capitalei ar putea rămâne nevoită să achite unei companii imobiliare care a falimentat 17 milioane de lei. Suma reprezintă prejudiciu pentru venitul ratat de întreprinderea „Locuințe pentru Toți”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marți, începând cu 09:00, Curtea de Apel Chișinău revizuiește dosarul după ce municipalitatea o cerere corespunzătoare și a solicitat anularea hotărârilor de judecată anterioare, prin care Primăria a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma.

În anul 2011, în privința companiei de construcții a fost intentat proces de insolvabilitate, iar peste opt ani Judecătoria Chișinău a dispus încasarea banilor. Dacă cererea Primăriei va fi respinsă, banii vor trebui transferați din contul bugetului municipal.

Firma a fost fondată în 2004, iar potrivit Ziarului de Gardă, la cârmă se afla directorul filialei Nr. 1 a Băncii de Economii Dorin Cașenco și ex-vicepreședintele Partidului Social-Democrat Ruslan Bârlădeanu. Aceasta avea trei proiecte grandioase în sectorul Centru, la Buiucani și la Botanica.

După ce firma a încasat bani de la mai multe persoane, lucrările au fost stopate, însă clienții nu au fost informați și, mai mult, au continuat să achite tranșe de mii de euro. Mai mult, suma impunătoare a fost împrumutată și de la Vlad Filat, însă ex-premierului i-ar fi fost restituiți banii.

Alte persoane care au învestit în locuințe, însă, au rămas și fără apartamente, și fără bani. Mai mult, unele voci din spațiul public afirmau atunci că procesul de falimentare ar fi fost demarat intenționat, iar printre beneficiari ai escrocheriei s-ar număra mai multe persoane de rang înalt, inclusiv judecători corupți.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button