fbpx

Primăria Chișinău ar putea rezilia contractele cu administratorii microbuzelor care refuză să iasă la linie

Primăria Chișinău informează că operatorii privați de transport, care activează pe rutele municipale, riscă rezilierea contractelor de prestări servicii dacă vor refuza în continuare să iasă la linie. Subiectul a fost discutat luni, la ședința operativă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primarul general a informat că vineri a fost creată o celulă de criză pe subiectul asigurării locuitorilor municipiului cu transport, în contextul grevei operatorilor de microbuze, și a spus că autoritățile sunt deschise pentru un dialog cu aceștia.

Astăzi a fost suplinit numărul de unități pe rutele de autobuz și troleibuz, care au itinerar parțial comun cu liniile operatorilor de microbuz care au protestat. Totodată, autoritățile au mulțumit transportatorilor ale căror mașini au ieșit luni dimineață pe rute.

„Noi nu cedăm unor grupuri de interese care ar putea să influențeze cumva situația în domeniul transportului municipal de pasageri. Declar că nu vor fi majorări de preț pentru călătoria cu microbuzul fără o îmbunătățire a calității serviciilor prestate”, a reiterat primarul.

În context, au fost anunțate acțiunile curente ale autorităților referitor la îmbunătățirea serviciului de transport public, precum: negocierea pentru achiziționarea unui lot de 100 de autobuze, trecerea la biletul unic de călătorie, benzi dedicate pentru transportul public etc. La fel, de la responsabili s-a cerut propuneri concrete privind rezilierea contractelor cu operatorii privați de transport de pe rutele municipale care refuză să iasă la linie.

În dimineața zilei de luni, operatorii privați de pe 19 linii de transport au ieșit la muncă, iar alte 24 de rute nu au activat.

Articole asemănătoare

Back to top button