fbpx

Primăria Chișinău ar putea fi prejudiciată cu 17 milioane de lei. Ceban: „Am încredere că există legea mai presus de toate”

Primăria capitalei riscă să fie prejudiciată cu 17 milioane de lei. Marți, 9 februarie, magistrații Curții de Apel Chișinău examineaxă cererea de revizuire prin care autoritatea locală a solicitat anularea hotărârilor de judecată luate anterior. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, municipalitatea ar putea plăti suma de bani din hazna către SA „Locuințe pentru toți”, cu titlu de prejudiciu și venit ratat.

„Eu am încredere că există legea mai presus de toate. Cu regret spun că Primăria Chișinău poate fi prejudiciată cu circa 17 milioane de lei. Judecătorii vor examina cererea de revizuire depusă de Primărie… . Executorul a inițiat procedura de urmărire de pe conturile instituției a sumei date”, a declarat primarul Ion Ceban.

Totodată, Ceban susține că, în 2011, în privința Companiei de construcții „Locuințe pentru toți” a fost intentat proces de insolvabilitate.

„Peste 8 ani de la intentarea procesului de insolvabilitate, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, ulterior menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău s-a dispus încasarea banilor. Astăzi, în cazul în care cererea Primăriei va fi respinsă de către judecătorii Curții Apel Chișinău, va trebui să achităm circa 17 milioane de lei unei companii în faliment și care este de fapt una „fantomă”, iar timp de un deceniu nu mai este activă”, a subliniat edilul capitalei.

„Cu toate că urmărirea penală nu este finalizată și nu au fost stabilite toate circumstanțele instanțele anterioare au dispus încasarea a circa 17 milioane din contul Primăriei”, a conchis Ceban.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button