fbpx

Primăria a organizat prima licitație pentru dreptul amplasării unităților de comerț stradal. Câți bani s-au adunat

Ieri a avut loc prima licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul licitației au fost expuse 15 locuri, dintre care doar 11 s-au vândut, valoarea lor totală ajungând la peste 20 de milioane de lei. Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de două milioane de lei și mai mult. Însă au fost și alte poziții obținute la prețul de 800.000 de lei sau 1,2 milioane de lei.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii a precizat că trei loturi din cele 15 propuse inițial pentru concurs, au fost excluse de către Comisia pentru licitații, iar un alt loc, pentru care a fost depusă o singură ofertă, va fi expus la următoarea licitație.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de cinci ani, iar organizatorul concursului este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Locurile de comerț ambulant stradal expuse la prima licitație se află în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe str. Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea – Parc „Butoiaș”, în Parcul „Sarmizegetusa” și pe str. Valea Crucii (Grădina Zoologică).

Amintim că licitația cu numărul doi pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău va avea loc pe 9 decembrie 2020, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, (str. Bulgară, 43).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button