fbpx

Primar, dar și administrator al unei firme. Edilul din Basarabeasca riscă să își piardă mandatul din cauza conflictului de interese

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele primarului de Basarabeasca. Acesta este acuzat de încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui control efectuat, inspectorul de integritate a stabilit că funcționarul a deținut simultan cu mandatul de primar și funcția de administrator în cadrul firmei sale. În anul 2015, când a învins la scrutin, acesta nu s-a conformat legii, care prevede că alesul local va demisiona din funcția incompatibilă cu cea publică deținută sau își va încheia exercitarea atribuțiilor în termen de 30 de zile de la apariția stării de incompatibilitate.

Din informațiile acumulate în cadrul controlului, s-a constatat că edilul a continuat să își administreze compania fondată în 2011. Aceasta înregistrează activități în domeniul alimentar, funcționarul deținând o parte socială de 34%.

Deși a fost invitat să prezinte punctul de vedere, acesta a evitat să își exercite dreptul. Totodată, conform ANI, primarul din Basarabeasca nu este la prima abatere de la lege. Anterior, s-a constatat un conflict de interese între Primăria condusă de subiect cu o altă firmă, fondată de mama acestuia.

Atunci s-a depistat că administrația publică locală a transferat în ultimii patru ani circa 80.000 de lei pe contul companiei pentru achitarea serviciilor de întreținere și reparație a mașinii de serviciu.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, urmează sesizarea Cancelariei de Stat pentru inițierea procedurii de încetare a mandatului de primar. Totodată, edilul riscă să nu poată deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button