fbpx

Prima aterizare a NASA pe timp de noapte după 53 de ani. Capsula SpaceX a adus acasă 4 astronauți de pe ISS

Patru astronauți au revenit pe Pământ după o misiune pe Stația Spațială Internațională, în prima aterizare pe timp de noapte a NASA după 53 de ani, relatează BBC. Astronauții au zburat cu capsula Crew Dragon a SpaceX și au aterizat în Panama City, Florida.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipajul, format din trei astronauți ai NASA și unul de la agenția spațială japoneză Jaxa, a petrecut aproape șase luni în spațiu. Ei ar fi trebuit să părăsească ISS mai devreme, dar plecarea lor a fost întârziată din cauza vremii nefavorabile din Florida. Zborul a durat aproximativ 6 ore și jumătate.

Echipele navei de recuperare Go Navigator, inclusiv două bărci rapide, sunt acum în proces de securizare a echipajului Dragon și de asigurare a navei spațiale în condiții de siguranță”, a anunțat NASA într-un comunicat, potrivit digi24. 

Echipajul va trece printr-un control medical înainte de a zbura de la Pensacola, Florida la Houston, Texas, a adăugat agenția spațială.

Ultimul echipaj al NASA care a aterizat pe Pământ noaptea a fost Apollo-8 – prima misiune umană spre Lună, care s-a întors pe 27 decembrie 1968.

Aceasta a fost prima misiune de transport, dus-întors, realizată de o capsulă fabricată de SpaceX, compania lui Elon Musk, devenită partener al NASA. Capsula SpaceX va fi recondiționtă și folosită pentru alte misiuni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button