fbpx

Prim-ministra a sugerat profesorilor care nu vor să se imunizeze să își „găsească altă ocupație”, apoi le-a adresat scuze. „Poziția noastră rămâne neschimbată”

Natalia Gavrilița a sugerat profesorilor care nu vor să își administreze vaccin contra COVID-19 să își „găsească altă ocupație”. Declarația a fost făcută în studioul TV8, în timp ce se discuta problema imunizării cadrelor didactice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi neapărat vom merge în continuare pe încurajarea vaccinării celor care sunt în prima linie. În momentul în care profesorii intră în clasă și interacționează cu copiii și pun sub risc sănătatea copiilor și a familiilor lor – atunci trebuie să se vaccineze. Dacă ei nu vor să se vaccineze, atunci trebuie să-și găsească altă ocupație”, a declarat șefa cabinetului de miniștri.

Mai târziu, pe pagina oficială de Facebook a fost publicat un mesaj în care Gavrilița adresează scuze profesorilor. În același timp, oficiala a reiterat că poziția autorităților nu se va schimba.

„Regret declarația nereușită despre profesorii care refuză vaccinarea, făcută în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari. Fraza nu reprezintă politica Guvernului în niciun fel. Poziția noastră față de această chestiune rămâne neschimbată – profesorii au dreptul să refuze vaccinarea și să continue predarea în clase, atât timp cât dovedesc cu regularitate că sunt negativi la testele Covid-19. Trebuie să oferim un mediu sigur copiilor, cadrelor didactice și părinților. Le cer scuze profesorilor pe care declarația mea i-a rănit”, a punctat prim-ministra.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button