fbpx

Dodon, către agricultori: „O să vă aduceți aminte ca de cele mai bune timpuri de Guvernul Chicu și de perioada președinției lui Dodon

„O să vă aduceți aminte de Guvernul Chicu și perioada președinției Dodon ca de cele mai bune timpuri”. Este declarația președintelui în exercițiu, Igor Dodon, pentru agricultorii care au ieșit în stradă să protesteze. Mai mult, acesta a punctat că noul șef al statului nu va fi atât de receptiv la problemele oamenilor. Deși Dodon spune una, agricultorii se arată, în continuare, nemulțumiți și au dat un ultimatum autorităților pentru a lua măsuri: „Aveți 24 de ore la dispoziție, dacă nu – noi o să recurgem la acțiuni mai dure”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Voi o să vă aduceți aminte de Guvernul Chicu, de timpul președinției Dodon, ca de cele mai bune timpuri. Să nu vă spuneți că nu am preîntâmpinat. Peste jumătate de an când următorul președinte nici n-o să vă asculte și n-o să vă dea absolut nimic subvenționare suplimentară. O să vă aduceți aminte și o să spuneți: Iată-i rău cu rău, dar mai rău fără rău”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon a spus că agricultoriicare protestează în centrul capitalei au fost auziți și ajutați.  Fapt care nu este confirmat de oamenii care manifestă în stradă.

„Au cerut ca TVA în agricultură să nu fie majorat și acest lucru a fost votat în această săptămână în Parlament. A doua solicitare economică ca să fie mai mulți bani pentru agricultură. Vom găsi. De cealaltă parte s-au cerut alegeri parlamentare anticipate. Noi tot vrem acest lucru, dar nu cred că sunteți cointeresați ca Guvernul să plece. Recomandarea mea pentru agricultori lăsați politica într-o parte, haideți să vedem cum vă puteam ajuta, noi v-am ajutat în acest an”, a concluzionat Igor Dodon.

Menționăm că agricultorii și fermierii protestează de câteva săptămâni împotriva mai multor măsuri bugetar-fiscale propuse de autorități și împotriva majorării TVA care, spun ei, le va afecta activitatea. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa a doua, compromise de secetă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button