fbpx

Președinta Sandu: „Nu există premise să credem că ne vom confrunta cu un atac militar”

„Nu există premise că Republica Moldova să se confrunte cu un atac militar”, susține președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, aceasta menționează că discuții despre un eventual pericol se dezbat intensiv cu partenerii occidentali, dar și cu cei de la Kiev. Declarațiile au fost făcute luni, 7 martie, în cadrul unei emisiuni de la ProTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Nu există premise să credem că ne vom confrunta cu un asemenea atac. Nu vedem acest pericol. Avem discuții și cu partenerii noștri din vest, inclusiv ieri am avut vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken. Dacă vă amintiți, SUA au fost cele care au vorbit despre pericolul războiului din Ucraina. Respectiv au informații credibile. Am discutat cu ei și cu altă lume. Nu există un asemenea pericol pentru moment. Aș vrea să nu exagerăm acest pericol, fiindcă el nu există la moment. Tot ce facem, toate deciziile noastre pornesc de la necesitatea asigurării securității și siguranței cetățenilor Republicii Moldova”, menționează șefa statului.

Totuși, președinta susține că nu există o certitudine de 100%, iar riscurile sunt legate de faptul că există localități în raioanele de est, care nu sunt controlate de organele constituționale.

„Cu toate acestea nu putem spune că există certitudine de 100%. Există anumite riscuri legate de faptul că sunt câteva localități, mai exact raioanele de est care nu sunt controlate de organele constituționale, știm că acolo avem o armată străină și persoane care nu se subordonează organelor constituționale. Există o anumită doză de risc aici, dar nu e un pericol pentru moment de atac militar asupra Republicii Moldova. Nu există deocamdată mișcări și acțiuni care ar duce la decizia că acolo se pregătește participarea la acțiuni militare. Noi monitorizăm situația, la fel și partenerii din occident, dar și cei de la Kiev. Pentru moment nu există asemenea indicii”, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button