fbpx

Președinta a convocat Consiliul Suprem de Securitate și Comisia pentru Integrare Europeană: Când vor avea loc ședințele

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru dimineața zilei de joi, 24 noiembrie, ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Membrii comisiei vor evalua progresul obținut în realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată la UE. De asemenea, vor fi discutate prioritățile de integrare europeană pentru perioada următoare.

Tot joi, în prima parte a zilei, șefa statului a convocat ședința Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a fi discutate provocările ce țin de asigurarea cu resurse energetice a țării noastre.

Amintim că miercuri, 23 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc deconectări masive de energie electrică. Acestea au venit ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.”, a comentat Maia Sandu într-o postare pe rețelele de socializare.

Articole asemănătoare

Back to top button