fbpx

Presa: S-a cerut ridicarea imunității atașatului militar al Ambasadei Ucrainei după răpirea lui Ceaus. MAEIE se abține de la comentarii

Pe 9 aprilie, Mafrko Shevcenko, ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, ar fi fost invitat la Minsiterul de Externe. Acolo i s-ar fi transmis o notă oficială prin care se cerea ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar S. Smetaniuk – cel puțin așa afirmă jurnalistul ucrainean Iurii Butusov, cu referire la surse anonime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, secretatul de stat Dumitru Socolan ar fi înmânat documentul. În același timp, jurnalistul mai afirmă că oamenii legii din țara noastră vor să percheziționeze automobilul lui Smetaniuk, ipoteza fiind că anume în acest vehicul ar fi fost scos Ceaus din Republica Moldova.

Jurnalistul mai afirmă că Maia Sandu ar fi încercat pe parcursul săptămânii precedente să discute subiectul cu omologul său de la Kiev, însă nu ar fi reușit să o facă. În context, Butusov afirmă că pe fundalul situației dificile din Republica Moldova, forțele pro-ruse ar încerca să discrediteze adminsitrația de la Chișinău.

De asemenea, Butusov critică președintele Ucrainei pentru lipsă de dialog și afirmă că Zelenskyy ar trebui să își asume responsabilitate pentru asemenea incidente.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău, Daniel Vodă, a declarat pentru realitatea.md că MAEIE se abține de la comentarii. Potrivit lui, pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar detalii vor fi făcute publice de către organul de anchetă. Ce ține de Minister, când vor exista informații relevante, se vor emite precizări și comunicate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button