fbpx

„Practic este totul finalizat”. Când vor fi recunoscute în UE certificatele de vaccinare din R. Moldova

Certificatele de vaccinare din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în Uniunea Europeană. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) poartă negocieri cu reprezentanții consiliului Uniunii Europene. Tipul de QR code imprimat pe certificate, este ultimul subiect ce urmează a fi discutat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Certificatul de vaccinare emis de către colegii din cadrul punctelor de vaccinare, în principiu, are toate elementele și este recunoscut deja de mai mult timp în țările internaționale. Pe parcursul zilei de astăzi sau mâine urmează să avem o ședință cu colegii din cadrul Consiliului Uniunii Europene, pentru a decide tipul de QR code pe care mergem. Practic este tot finalizat, dacă vorbim de acea interconectare”, a spus Denis Cernelea, secretarul de stat al MSMPS, în cadrul unei conferințe de presă organizată marți.

Vezi și: A crescut rata de infectare cu COVID-19. Ministerul Sănătății, despre situația epidemiologică din R. Moldova

Funcționarul a mai menționat că certificatul de vaccinare este valid și agreat în țările internaționale, fiind disponibil în trei limbi, cu toate elementele necesare.

Amintim că certificatul de vaccinare emis de Republica Moldova este recunoscut doar de Turcia, Ungaria, Ucraina, Kazahstan și Georgia.

Ultimile date ale MSMPS privind infecția cu COVID-19 arată că în ziua de luni, alte 62 cazuri noi de infectare au fost confirmate.

Citește și: Se organizează noi maratoane de vaccinare. Când și unde ar putea fi administrat serul Johnson & Johnson

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button