fbpx

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală va fi curând reparat. Câți bani vor fi alocați

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală urmează să fie curând reparat. Despre asta au anunțat autoritățile municipale, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău de luni, 4 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Un eveniment important pentru municipiu este desemnarea în final după patru licitații, a câștigătorului celei de a cincea licitație, privind reparația capitală a podului Mihai Viteazul. Este în consorțiu cu compania de Grand Grup Service Ucraina, surcusala Vulcănești, Genesis și o companie electrică. Contractul semnat valorează 108 milioane de lei, iar lucrările urmează să demareze în decursul unei luni de zile. Perioada în care agentul economic urmează să facă toate pregătirile necesare, planificând mobilizarea, apoi lucrările la elementele de suprastructură”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

De asemenea, edilul de Chișinău a menționat că un alt pod care se află în atenția Primăriei este cel de pe strada Ismail.

„Acesta necesită reparație, la moment direcția de transport a semnat contract de expertiză și proiectarea podului. Costul lucrărilor de expertiză și proiectare se evaluează la 2,9 milioane lei.  Acest pod este unul dintre cele mai solicitate construcții inginerești din municipiu și reparația acestuia este foarte importantă, iar construcția acestuia este din anul 1968 și până la moment nu au fost supuse lucrărilor de reparație. Lucrările de expertiză și proiectare demarează din săptămâna curentă,” a mai declarat Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button