fbpx

Podolyak, despre o presupusă tentativă de agresiune a Rusiei față de R. Moldova: „Ucraina își va susține partenerii”

Consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a declarat că se discută diverse scenarii de ajutor reciproc între Ucraina și Republica Moldova, dar și între România și Ucraina. În cazul unei tentative de agresiune a Rusiei față de Republica Moldova, țara noastră va primi fără îndoială ajutor din partea vecinilor din est. Declarațiile au fost făcută în cadrul emisiunii In Profunzime de la ProTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem practic în comunitatea europeană – și Republica Moldova, și Ucraina. Deși nu suntem oficial membre ale UE astăzi, suntem totuși membre ale UE de facto. Au loc consultații între Ucraina și Republica Moldova, între România și Ucraina etc. Pentru noi, la fel ca și pentru Republica Moldova, este deosebit de important să nu admitem prezența rusă în regiune. Este un moment principial. Nici Republica Moldova, nici Ucraina nu are nevoie de așa ceva. Iată de ce vor fi întreprinse, eforturi comune între Republica Moldova, Ucraina și țările care de facto sunt membre ale UE. Toate acțiunile vor fi întreprinse pentru a preveni orice tentativă din partea Rusiei de a-și întări pozițiile în această regiune. Evident, în cazul în care astfel de tentative vor avea loc”, a declarat Podolyak.

Totodată, consilierul ucrainean a mai adăugat că toți trebuie să înțeleagă că Ucraina a ajuns în momentul în care este dispusă să plătească cu orice preț pentru libertatea sa, iar singurul lucru pe care și-l dorește este ca Europa să acorde ajutorul necesar într-un ritm mai alert.

„Ucraina își va susține și partenerii, și prietenii, ajutându-i să se protejeze de încercările Federației Ruse de a acapara teritorii străine sau de a organiza acolo acte de genocid etc. Rusia are astăzi, în persoana Ucrainei, un dușman de moarte, care va apăra până la sfârșit securitatea regională. Poți avea încredere totală în ceea ce spune Ucraina. Cred că și cei din Europa au înțeles asta deja”, a mai menționat acesta.

 

Articole asemănătoare

Back to top button