fbpx

Platforma DA, la Aleea Clasicilor. Plîngău: Acum trei decenii simplul gest de a scrie cu grafie latină era un act de eroism

Membrii Platformei DA au adus un omagiu limbii române miercuri, 31 august. Liderul fracțiunii, Dinu Plîngău, a relatat că „suntem una din puținele țări din lume care își sărbătorește limba”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt mândru că părinții noștri au avut curajul să lupte pentru ea. Azi pare de neconceput că, acum mai bine de trei decenii, simplul gest de a scrie cu grafie latină era un adevărat act de eroism. Plecăciuni fiecăruia dintre cei datorită cărora azi vorbim limba română.

Înaltă apreciere celor care au învățat-o și continuă să o învețe în semn de respect pentru conaționalii lor. Și, nu în ultimul rând, cinste celor care promovează neobosit limba română, fie că e vorba de adevărați oameni de cultură, dascăli care inspiră sau părinți care își educă frumos copiii”, a relatat Dinu Plîngău.

Potrivit lui Liviu Vovc, acesta avea șase luni când s-a revenit la limba română și grafia latină.

„Datorită eforturilor de atunci, eu am avut libertatea să învăț să vorbesc, să cânt, să scriu în limba mea. E de datoria noastră să apreciem acest lucru și să transmitem noilor generații dragostea față limba română și valorile noastre naționale”, a adăugat Liviu Vovc.

„Sunt mândru că am învățat, fie și cu rezerve, o limbă atât de frumoasă: limba română. Cunoașterea limbii de stat este, în opinia mea, cel mai important indicator de loialitate față de țara în care locuiești. De la unii am auzit zeci de justificări de ce nu au putut învăța limba și că toți sunt de vină, numai nu ei. Cei care nu vor să facă ceva, tot timpul caută scuze.

Actualmente anume limba de stat are nevoie de cea mai mare protejare și promovare în Republica Moldova. La mulți, mulți ani, Limba Română!!!”, a conchis Alexandr Slusari.

Articole asemănătoare

Back to top button