fbpx

PG, în dezacord cu decizia CSJ privind dosarul Șor

Procuratura Generală dezaprobă decizia Curții Supreme de Justiție privind strămutarea dosarului Șor de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fiecare motiv invocat de apărare, luat individual, a fost obiect de examinare al celor 9 cereri anterioare de strămutare, iar CSJ le-a dat aprecierea corespunzătoare, respingând cererile. Prin urmare, în premieră CSJ își motivează decizia printr-o „suspiciune colectivă de imparțialitate, raportat la pretinsele fapte care au întemeiat concluzia” pentru a reîntoarce dosarul în instanța inițială”, transmite Procuratura Generală.

„Deși, soluția CSJ este irevocabilă, Procuratura Generală dezaprobă modul în care instanța supremă a interpretat normele procesual penale și le-a raportat circumstanțelor de fapt ale speței, or și cea din urmă cerere de strămutare, considerăm că urma a fi respinsă pe motive de repetitivitate”, se mai arată în comunicatul instituției.

Citește și: Dosarul lui Șor va fi strămutat la Curtea de Apel Chișinău

Menționăm că, anterior, magistrații CSJ au respins de zece ori solicitarea celor trei avocați ai lui Șor, motivând că circumstanţele invocate nu sunt relevante și nu pot servi temei pentru strămutarea cauzei.

La 30 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională.

La 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

La 23 august 2019, șeful oficiului INTERPOL din Republica Moldova declara pentru Ziarul de Gardă că Ilan Șor se află în Israel, stat al cărei cetățenie o deține.

Articole asemănătoare

Back to top button