fbpx

Pfizer ajunge în Republica Moldova! Autoritățile vor recepționa vineri al doilea lot de vaccinuri oferite prin COVAX

Autoritățile vor recepționa vineri al doilea lot de vaccinuri oferit prin COVAX. Este vorba despre 24.570 de doze de Pfizer.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de Maia Sandu, iar ulterior confirmat și de Ministerul Sănătății. Președinta precizează că, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46.000 de doze de vaccin oferite prin platforma COVAX și altele 50.000 din donația României.

„Le mulțumim încă o dată donatorilor COVAX și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți.

Am cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi. Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni

Până ne vine rândul fiecăruia să ne vaccinăm, vă rog frumos, pe toți, să fim vigilenți și responsabili și să ne protejăm viața și sănătatea. Pericolul este foarte mare, spitalele sunt pline și medicii epuizați. Stă în puterile noastre să oprim răspândirea acestui virus nemilos, prin gesturi simple pe care le cunoaștem cu toții”, a punctat Sandu, îndemnând oamenii să poarte mască, să evite locurile aglomerate și să nu neglijeze igiena mâinilor.

Precizăm că, actualmente, personalul medical din Republica Moldova este imunizat cu AstraZeneca. Preparatul a fost administrat deja la 18.593 de persoane, fiind confirmate opt reacții adverse moderate și mai mult de 300 – ușoare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button