fbpx

Peste 900 de ucraineni, angajați în R. Moldova. Ce meserii au ales

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează că în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrați 962 de cetățeni ucraineni angajați în cadrul muncii dintre care 703 femei și 258 bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chișinău (729).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă cu funcțiile: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Circa 220 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 2080 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.

Peste 570 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Precizăm că, ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button