fbpx

Peste 5000 de persoane care s-au infectat cu COVID-19 la serviciu vor primi îndemnizația de 16.000 de lei

Ministerul Finanțelor va aloca 89 milioane lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16.000 de lei personalului medical, precum și altor angajați care s-au îmbolnăvit de COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Un proiect în acest sens a primit aviz pozitiv marți, 14 decembrie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De indemnizația unică în valoare de 16.000 de lei vor beneficia 5563 persoane, dintre care 4882 sunt personal medical al instituțiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, instituțiilor medico-sanitare din subordinea Ministerului Sănătății și autorităților publice locale, iar 681 sunt angajați din instituții bugetare.

Autoritățile publice, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care activează persoanele.

Amintim că din 30 martie, persoanele care au contractat COVID-19 la locul de muncă, inclusiv angajații din sistemul medical, nu au mai primit indemnizația unică de 16.000 de lei. Autoritățile au motivat sistarea plăților prin faptul că anterior nu au fost alocați bani în acest sens, iar în fondurile de urgență ale Guvernului nu erau suficienți bani pentru oferirea indemnizațiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button