fbpx

Percheziții la Ungheni Gaz. O schemă frauduloasă a cauzat prejudicii de peste 20 de milioane de lei

Vineri, 25 octombrie, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au avut loc percheziții la oficiul Ungheni Gaz, la trei oficii ale altor întreprinderi, precum și la domiciliile și automobilele factorilor de decizie ai acestor întreprinderi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele 15 percheziții au avut loc în cadrul unei cauze penale pe faptul implementării unei scheme frauduloase care a adus prejudicii de peste 20 de milioane de lei pentru Moldova Gaz și întreprinderilor afiliate. Mai exact, factorii de decizie ai acestora au obținut dreptul exclusiv de livrare a utilajului şi echipamentelor destinate utilizării în procese de distribuire a combustibilului gazos în adresa Moldova Gaz și întreprinderilor afiliate. De asemenea, aceștia ar fi obținut favoruri materiale ilicite din majorarea nejustificată a preţului la aceste echipamente.

Pentru aceste fapte, legea penală prevede o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Perchezițiile au avut loc sub conducerea PCCOCS de comun cu Direcția nr.3 a Inspectoratului Național de Investigații al IGP. Urmărirea penală continuă, iar PCCOCS va reveni cu detalii odată ce acestea vor deveni disponibile, în limita legii.

Articole asemănătoare

Back to top button