fbpx

foto | Pe cine a ales Maia Sandu în funcția de consilier pe domeniul politicii externe

Cristina Gherasimov a fost numită astăzi în funcția de Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe. Maia Sandu a semnat astăzi decretul de numire în funcție, anunță Președinția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gherasimov și-a făcut studiile în cadrul Institutului European pentru Studii Internaționale Avansate din Nice, Universitatea din Wroclaw, Universitatea din Mannheim, și ETH Zurich.

În plamaresul acesteia se regăsește un doctorat în științe politice de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

În trecut, aceasta a administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la Transparency International Defense and Security Program (UK) și a lucrat ca analist in cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Actualmente, Cristina Gherasimov este cercetătoare cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Citește și:

Cine sunt noii consilieri prezidențiali? În listă se regăsesc și patru foști colegi ai Maiei Sandu din Guvernul pe care l-a condus

Articole asemănătoare

Back to top button