fbpx

PCCOCS, precizări despre secvențele video compromițătoare cu Ilan Șor și Maia Sandu

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu precizări în legătură cu informațiile făcute publice miercuri, 4 august, cu privire la un fișier cu imagini video pretins extrase dintr-un calculator ce ar fi fost ridicat în cadrul unor percheziții efectuate de către PCCOCS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, PCCOCS declară că la data de 7 iulie, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au efectuat percheziție în dosarul inviolabilității vieții personale a unui judecător. Aceasta a fost desfășurată la unul dintre figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului.

PCCOCS nu a ridicat calculatoare, așa cum se vehicula inițial

În cadrul percheziției la fața locului nu au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile, care conform procedurilor legale, au fost transmise pentru efectuarea constatărilor tehnico-științifice.

Rezultatele acestor expertize nu au fost prezentate de instituția responsabilă, solicitată de către procurori, iar fiind unica autoritate responsabilă de gestionarea dosarului respectiv, Procuratura nu a identificat în activitatea proprie și probatoriul acumulat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, decât cele investigate conform legii.

De asemenea, la adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare cu privire la pretinsa denigrare a imaginii, ce ar rezulta inclusiv din trucarea unor date în ajunul alegerilor parlamentare din iulie curent.

„Investigațiile pe dosarul inviolabilității vieții personale a judecătorului continuă, inclusiv prin prisma violării de domiciliu și pregătirii infracțiunii de șantaj. La această etapă, pe dosar sunt șase persoane plasate în arest preventiv”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Amintim că fișierul cu imagini video pretins ridicate în cadrul unei percheziții ale PCCOCS, a fost făcut public în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune și i-ar fi surprins la aceeași masă pe Ilan Șor și Maia Sandu, în timpul unor discuții. În final, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button