fbpx

Pașapoartele vor arăta altfel, iar prețul pentru perfectarea acestora va fi mai mic

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că va fi modifică tehnologia folosită de 16 ani la fabricarea pașapoartelor. Astfel, pagina cu fotografia și datele personale ale titularului nu va mai fi pe hârtie, acoperită cu peliculă de protecție, ci din policarbonat. Deși costul materialelor de producție crește, ASP estimează ieftinirea pașapoartelor din contul excluderii taxelor de Royalty. Noile pașapoarte ar putea fi emise din toamna anului 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o conferință de presă, directorul ASP, Mircea Eșanu, a declarat că, într-o săptămână, urmează să fie lansată achiziția de blanchete și echipamente necesare pentru producerea actelor. Vor fi procurate circa trei milioane de blanchete, jumătate dintre care sunt pentru pașapoarte, iar celelalte sunt de tip card utilizate la fabricarea buletinelor de identitate, permiselor de conducere, pașapoartelor tehnice etc. Licitația vine cu o schimbare de tehnologie folosită la fabricarea pașapoartelor.

„La pachet cu această achiziție noi vom cumpără și echipament specializat de personalizare a noilor tipuri de id-uri, pe care noi vom urma să le emitem începând cu anul viitor. Această licitație vine cu o schimbare de tehnologie pe care noi o vom folosi în perioada următoare.

Timp de 16 ani, Republica Moldova a produs pașapoarte pe tip overlay, pașapoartele pe care noi astăzi le folosim. Timpurile și standardele internaționale sporesc anual cerințele de securitate privind documentele de călătorie. Urmează să trecem la o nouă tehnologie de pașapoarte de tip policarbonat”, a menționat Mircea Eșanu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button