fbpx

Parlamentul Republicii Moldova renunță la sticlele de plastic: „Vom economisi circa 100.000 de lei anual din banii publici”

Parlamentul Republicii Moldova anunță că a renunțat la sticlele de plastic începând cu anul acesta. Potrivit instituției, decizia va aduce o economie de circa 100.000 de lei anual din banii publici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În continuare, apa va fi distribuită gratuit prin dozatoare de apă pe holuri, la comisii, fracțiuni și pentru ședințele plenare ale Parlamentului. Totodată, paharele de plastic vor fi înlocuite cu pahare de carton.

„Sticlele de plastic sunt o mare problemă de mediu. Din păcate apa la robinet nu este de calitate, respectiv suntem nevoiți să aducem apă potabilă din comerț, dar am decis să renunțăm la plastic”, a declarat secretarul general al Legislativului, Adrian Albu.

Potrivit lui, aceste măsuri – pe lângă contribuția instituției în reducerea poluării – mai aduc și economii imediate din banii publici, inclusiv pentru că se va lua apă dozat, fără a arunca sticle pe jumătate pline.

Menționăm că legea privind utilizarea și comercializarea veselei din plastic va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Nerespectarea legii prevede sancțiuni de până la 4500 de lei pentru persoanele fizice și de până la 12.000 de lei pentru persoanele juridice.

Articole asemănătoare

Back to top button