fbpx

Parlamentarii au respins proiectul prin care birourile, paza și automobilele foștilor președinți să nu mai fie plătite din bugetul de stat

Parlamentarii au respins includerea pe ordinea de zi a proiectului prin care birourile, paza și automobilele foștilor președinți să nu mai fie plătite din bugetul de stat. Inițiativa a fost anunțată de deputatul Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Propunerea datează din 2019 și a fost transmisă Legislativului de către cabinetul de miniștri condus atunci de Maia Sandu. De mai bine de un an, însă, acesta nu este examinat de aleșii poporului. În cadrul ședinței de joi a Legislativului, includerea inițiativei pe ordinea de zi a adunat doar 39 de voturi din numărul necesar de 48.

Conform proiectului, în cazul în care s-ar renunța la aceste cheltuieli, statul ar putea economisi circa 500.000 de lei. Totodată, conform inițiativei, aceasta va armoniza legislația națională și cea europeană.

Precizăm că, facilitățile respective au fost votate de către deputați în 2017. De ele beneficiază Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button