fbpx

Ora 12:00. Secțiile de vot din Parma, Paris și Bologna, cele mai aglomerate. Ultimele date despre mersul votării

Secțiile de vot din Parma, Paris și Bologna sunt unele dintre cele mai aglomerate, a anunțat Comisia Electorală Centrală (CEC) la ora 12:00. Președintele instituției, Dorin Cimil, a comunicat că procesul votării decurge în regim normal, fără incidente majore atât în țară cât și peste hotare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ora amiezii, din totalul cetățenilor înscriși în listele electorale, au votat 21.44%, adică peste 615 mii de oameni.

În țară, și-au exprimat dreptul la vot peste jumătate de milion de cetățeni. Potrivit datelor furnizate de CEC, cei mai activi sunt oamenii cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani, iar cei mai pasivi sunt tinerii care au între 18 și 25 de ani.

 

În capitală, la fel ca la nivel național, predomină votanții cu vârstele cuprinse între 56 și 70 de ani, iar tinerii au ieșit în număr mic la vot, până la această oră.

 

 


În diaspora au votat, până la ora 12:00 aproape 70 de mii de moldoveni. Potrivit CEC, cele mai aglomerate secții de vot sunt la Frankfurt, Paris, Bologna, Parma, Verona și Brescia.

Toate secțiile de vot din diaspora sunt funcționale, urmând să se deschidă cele din SUA și Canada.

 

De menționat este faptul că CEC a primit mai multe sesizări. Subiectul acestora este fie agitația electorală, fie notificări privind deschiderea secțiilor de vot cu întârziere.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button