fbpx

opinie | Aeroportul din Chișinău a devenit punct strategic pentru Kremlin. Cine a pus ochiul pe gara aeriană?

Aeroportul din Chișinău a devenit un obiectiv strategic important pentru Kremlin. De această părere sunt jurnaliștii români, care au publicat pe portalul stiripespuse.ro un material la subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia spun că în stânga Nistrului este fi amplasat un efectiv militar rusesc, dar și o subdiviziune a GRU, sarcina căreia ar fi destabilizarea Europei. Anume din acest motiv, spune sursa citată, Igor Dodon ar râvni să întoarcă Aeroportul.

Presa română citează un material al publicației ruse Komersant, care relatează că Dodon declara anterior că „Nu se dorește întoarcerea Aeroportului Chișinău de la investitorii europeni sub controlul statului moldovean, ci preluarea acestuia de către investitori ruși”.

Conform informațiilor publicate de presa de Peste Prut, se vehiculează că holdingul rus „Novaport”, care deține cea mai mare rețea de aeroporturi în regiunile strategice ale Rusiei, este interesat să devină concesionar al Aeroportului Chișinău, iar coproprietarul holdingului rus, miliardarul Roman Troțenko, ar fi recunoscut deja acest fapt.

Articole asemănătoare

Back to top button