fbpx

„Oleacă” a uitat? Dodon susține că n-a fost la CSM, deși s-a întâlnit, în 2019, cu membrii instituției

Socialistul Igor Dodon susține că nu fost în vreo vizită la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și consideră astfel de acțiuni drept „presiuni asupra sistemului judecătoresc”. Declarația a fost făcută în contextul în care actuala șefă a statului, Maia Sandu a avut o întâlnire cu membrii instituției. Chiar dacă spune că nu ar recurge la un asemenea gest, se pare că Dodon a fost la CSM în 2019. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Consider că aceasta este o încercare de presiune asupra sistemului judecătoresc. Noi vedem încercări de a se face presiune pe anumite instituții ale statului din partea instituției prezidențiale, în pofida că atribuțiile șefului statului nu presupun astfel de intervenții”, a spus Dodon în cadrul vlogului său.

„Mi-am permis eu, sau nu, să fac astfel de lucruri? Nu! Cunoașteți bine, eu dacă aș fi căut astfel de lucruri, dacă mergeam la CSM sau alte instanțe eu cred că îmi sărea toată presa în cap, toți așa-zișii ong-iști de dreapta”, a mai adăugat acesta.

Totuși, în iulie 2019, pe atunci șef de stat, Dodon a fost la CSM, unde a discutat cu membrii Consiliului. La acea întâlnire Igor Dodon le-a spus celor din CSM  că vor avea „tot suportul pentru înfăptuirea unei justiţii echitabile”.

VIDEO // O nouă MINCIUNĂ marca Dodon: O acuză pe Maia Sandu că ar fi comis

Amintim că Maia Sandu s-a afișat joi dimineața la o ședință a CSM, în care le-a vorbit membrilor instituției despre presupuse acte de corupție în rândul judecătorilor, probleme legate de lupta cu contrabanda, Laundromat, dar și fraude din sistem.

O altă chestiune despre care a vorbit Sandu a fost așa-numita „cumpărare” a parlamentarilor. În același timp, ea a afirmat că independența justiției este compromisă, dar nu de o singură persoană, iar deciziile judecătorești „se vând ca la licitație”. Ea a apostrofat Consiliul pentru numirea unor judecători și i-a întrebat cum văd „curățarea” sistemului.

Articole asemănătoare

Back to top button