fbpx

Oamenii suferă mai mult din cauza schimbărilor climatice în pandemie. OMM: Acest an este crucial pentru viitorul omenirii

Oamenii suferă mai mult din cauza schimbărilor climatice în perioada pandemiei, iar situația nici pe departe nu s-a îmbunătățit, se arată într-un raport al Organizației Meteorologice Mondiale (OMM). Scăderea emisiilor, raportată în lockdown, nu a fost suficientă, iar criza sanitară a complicat intervențiile în zonele unde au avut loc dezastre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii afirmă că schimbările climatice îi vor afecta cel mai mult pe oamenii care sunt cei mai puțin responsabili de apariția lor, transmite Digi24, citând Bloomberg. Bunăoară, aceștia relatează că în Pacific, în 2020, una dintre cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată, ciclonul Harold, a făcut circa 200.000 de oameni să se mute, apoi furtuna creat ravagii în Filipine, afectând circa 180.000 de persoane.

În mai anul trecut, aproape cinci milioane de oameni din India și Bangladesh au fost forțați să își părăsească locuințele ca urmarea a ciclonului Amphan, iar circa 2,2 milioane de chinezi au fost afectați de inundații și alunecări de teren.

Regiunile mai dezvoltate, la fel, au fost lovite de cataclisme, Totuși, infrastructura mai bună și bunăstarea au fost factorii care au influențat urmările, chiar dacă economiile nu au putut să nu fie afectate de incendiile care au avut loc în Australia și California.

Meteorologii concluzionează că anul trecut a fost printre trei cei mai calzi din istorie, iar temperaturile au ajuns să fie cu 1,2 grade mai ridicate față de era preindustrială. Ei mai menționează că la cercul polar s-a înregistrat cel mai ridicat indice termic în iunie: +38 de grade Celsius. „Acest an este cu adevărat unul crucial pentru viitorul omenirii. Ne confruntăm deja cu perturbări climatice. Îndemn pe toată lumea să înțeleagă mesajul acestui raport”, punctează experții.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button